Izvor: B92, 26.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVOKAPIC: POLOZAJ CRNE GORE OSTAJE NEPROMENJEN

Sef crnogorske delegacije na sastanku Pakta za stabilnost jugoistocne Evrope u Bukurestu Ranko Krivokapic izrazio je podrsku "ukljucenju Srbije u Pakt", ali je dodao da "prijem Srbije pod imenom SRJ nece promeniti polozaj Crne Gore sve do postizanja sporazuma o buducim odnosima dve zemlje". Obracajuci se ucesnicima Pakta za stabilnost, Krivokapic je prenoseci zvanicni stav Podgorice rekao da "SRJ predstavlja samo interes i institucije Srbije". Krivokapic, inace potpredsednik Socijaldemokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partije i poslanik u republickoj skupstini, naveo je jos da je Crnoj Gori potrebno "stabilno okruzenje i mir kako bi nastavila sa svojim demokratskim i ekonomskim reformama". Krivokapic je jos naveo da je Crna Gora stekla "sve potencijale neophodne za demokratsku i nezavisnu drzavu, sa izuzetkom pune odbrambene sposobnosti".

On je rekao da je vise od 80 odsto gradjana Crne Gore bojkotovalo savezne izbore, da savezna vlada za Crnu Goru nema legalitet ni legitimitet, dodajuci da je "svega dva odsto Crnogoraca glasalo za (predsednika SRJ Vojislava) Kostunicu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.