KRIVOKAPIĆ OPTUŽIO SRBIJU DA NEGIRA CRNU GORU

Izvor: Kurir, 28.Feb.2012, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVOKAPIĆ OPTUŽIO SRBIJU DA NEGIRA CRNU GORU

Uvek će biti tendencija da se brišu Crnogorci, da se briše građanska Crna Gora, odnosno da se dobije njena teritorija za veliku Srbiju, tvrdi predsednik Skupštine CG

PODGORICA - Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić izjavio je danas da Srbija nikada neće odustati od negiranja crnogorskog nacionalnog identiteta

On smatra da će se stalno ponavljati nastojanja Srbije da se ugroze crnogorska državna nezavisnost i nacionalni identitet. Uvek će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tendencija da se brišu Crnogorci, da se briše građanska Crna Gora, odnosno da se dobije njena teritorija za veliku Srbiju.

To je nešto sa čim moramo da živimo, kao sa realnošću koja nije prijatna, ali i pored svega toga Crna Gora je sve jača kada je u pitanju njena državotvorna svest , kazao je Krivokapić.

On je dodao da su, trenutno, za crnogorsku nezavisnost mnogo opasniji unutrašnji ekonomski problemi, nego spoljni pritisci. "Bojim se da sada veća pretnja nezavisnosti Crnoj Gori dolazi od načina našeg gazdovanja državnim i ekonomskim resursima, nego od openenata državne samostalnosti", rekao je Krivokapić Radiju Crne Gore.

Govoreći o crkvi na Rumiji, on je naveo da neuklanjanje tog verskog objekta Srpske pravoslavne crkve pokazuje nemoć vlade Crne Gore. To što je ta crkva i dalje na Rumiji pokazatelj je nemoći vlade Crne Gore. A izvršna vlast koja pokazuje taj stepen nemoći samo stimuliše destruktivna ponašanja prema građanskoj Crnoj Gori , kazao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, postavljanjem crkve nije napadnuta samo Rumija, već građanski koncept Crne Gore. Za rešavanje tog problema potrebna je samo malo više odlučnosti , smatra Krivokapić.

On je naveo da je paradoksalna situacija da se glavna gradska ulica u Pljevljima zove po srpskom kralju Petru Karađordjeviću iako je on, po Krivokapiću, bio okupator Crne Gore. To je nešto što država Crna Gora mora rešavati , istakao je on.

Krivokapić je ocenio da se njegov savetnik Andrej Nikolaidis neopravdano našao na meti kritika medija u Srbiji, koji su, kako je naveo, izvukli iz konteksta nekoliko njegovih rečenica.

Kao pre Nikolaidis, na isti način sada se u tim medijima napada Andjelina Džoli , kazao je predsednik crnogorskog parlamenta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.