KRIVOKAPIĆ: CRNOGORCI U SRBIJI SE BORE DA POSTOJE

Izvor: Kurir, 02.Dec.2011, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIVOKAPIĆ: CRNOGORCI U SRBIJI SE BORE DA POSTOJE

Nada se da će "problemi sa kojima se Crnogorci i Crnogorke i svi građani poreklom iz Crne Gore susreću u Srbiji" biti rešeni na pravi način

NOVI SAD - Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić rekao je da je "crnogorska zajednica u Srbiji danas u situaciji da mora da se bori za svoje ime, identitet i samo pravo na postojanje".

U pismu predsedniku Crnogorske partije (CP) Nenadu Stevoviću, uoči sutrašnje Skupštine CP, Krivokapić je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se nada da će problemi sa kojima se Crnogorci i Crnogorke i svi građani poreklom iz Crne Gore susreću u Srbiji biti rešeni na pravi način.

Time će, kako je naveo Krivokapić koji je i predsednik Skupštine Crne Gore, "crnogorska zajednica u Srbiji postati most saradnje između naše dve nezavisne države, koje veže mnogo toga, a razdvaja samo želja da se iz jedne upravlja i drugom".

Krivokapić je izrazio nadu da će se država Srbija "odnositi prema svim svojim građanima uvažavajući njihove različitosti i garantujući im sva prava" i istakao da je siguran u to da će CP dati doprinos u "izgradnji takve, demokratske i prosperitetne Srbije". Sutrašnja skupština CP, čije je sedište u Novom Sadu, biraće nove organe.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.