Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIK: Agencija tvrdi da nema osnova za postupak protiv ministra Malog

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić tvrdi da nema osnova za pokretanje postupka protiv ministra Siniše Malog iako je privatna firma "Milenijum tim", koja je dobila vredne poslove u Beogradu dok je bio gradonačelnik, njegovom bratu ustupila automobil i stan na korišćenje, prenosi portal KRIK.

Takva ocena navedena je u "obaveštenju o ishodu postupanja po prijavi protiv Siniše Malog" koje je iz Agencije za borbu protiv korupcije stiglo u KRIK.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Novinari KRIK-a poslali su pitanje da li će Agencija išta preduzeti povodom otkrića koruptivnih veza Siniše Malog i kompanije 'Milenijum tim'", navodi portal.

KRIK ranije, dok je Mali bio gradonačelnik Beograda, pisao da je firma "Milenijum tim" sa partnerima u Beogradu dobila poslove vredne najmanje 15 miliona evra. U to vreme, počela je da gradi i "Beograd na vodi" – jedan od najpoznatijih građevinskih projekata u državi.

"Međutim, u odgovoru Agencije piše da je proveravan period od kada je Mali ministar finansija – odnosno poslednjih godinu dana. Nisu se bavili time šta je Mali radio kao gradonačelnik", navodi KRIK.

Portal dodaje da je "Agenciji promaklo i to što je Mali kao ministar finansija dao zeleno svetlo da se 'Milenijum timu' dodeli posao izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti. KRIK je nedavno objavio ovaj dokument koji je potpisao lično Siniša Mali i u kojem je kaže da nema primedbi na to što je ovoj kompaniji dodeljen jedan od najvrednijih državnih poslova".

U dopisu Agencija tvrdi da ministarstvo na čijem je čelu Mali nije imalo nikakvu saradnju sa "Milenijum timom", pošto im je tako saopštilo samo ministarstvo. Ovaj dopis ministarstva Agencija nije poslala novinarima KRIK-a .

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agencija: Nema osnova za pokretanje postupka protiv Siniše Malog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2019

Agencija za borbu protiv korupcije tvrdi da nema osnova za pokretanje postupka protiv Siniše Malog iako je privatna firma Milenijum tim, koja je dobila vredne poslove u Beogradu dok je bio gradonačelnik, njegovom bratu ustupila automobil i stan na korišćenje, prenosi danas portal KRIK...Agencija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.