KPS suzavcem rasterivao Srbe, dvoje povređenih

Izvor: RTS, 06.Mar.2009, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS suzavcem rasterivao Srbe, dvoje povređenih

Dva lica povređena tokom protesta više stotina Srba iz sela Šilovo kod Gnjilana, kada su na njih pripadnici Kosovoske policijske službe ispalili suzavac. Srbi pokušali da blokiraju put Gnjilane-Bujanovac kako bi izrazili revolt jer peti dan nemaju struju.

Dva lica su povređena tokom protesta više stotina Srba iz sela Šilovo kod Gnjilana na koje su pripadnici Kosovoske policijske službe ispalili suzavac.

Dežurni lekari Doma zdravlja iz Šilova potvrdili su da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su dva lica primljena u tu ustanovu i da im je ukazana lekarska pomoć.

Lekari su potvrdili da su u pitanju povrede nanesene dimnom bombom i suzavcem ispaljenim iz neposredne blizine, dodajući da se ekipe hitne pomoći nalaze na terenu.

Srbi su pokušali da blokiraju put Gnjilane-Bujanovac kako bi izrazili revolt jer već peti dan nemaju struju, ali ih je u tome sprečila Kosovska policijska služba.

Iz KPS-a je navedeno da su patrole Kosovske policije pokušale da deblokiraju put Gnjilane - Bujanovac.

"Tek pošto su demonstranti pokušali da silom blokiraju put, policija je upotrebila suzavac", navodi se u saopštenju.

Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić rekao je da su meštani "nameravali da izraze protest zbog smišljenog isključenja struje, nakon što su propali svi pokušaji da putem pregovora reše problem redovnog snabdevanja strujom".

"Predstavnici Kosovske elektro-korporacije odbijaju svaki razgovor i kažu da ćemo dobiti struju kada platimo dugove", kaže Nikolić dodajući da je oko 80 odsto srpskih domaćinstava u kosovskom pomoravlju na ivici egzistencije, jer nisu zaposleni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.