KORONA ZATVORILA POZNATI ZMIJSKI RESTORAN: Nakon 30 godina nema mušterija

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2020, 11:07

KORONA ZATVORILA POZNATI ZMIJSKI RESTORAN: Nakon 30 godina nema mušterija

Čuveni restoran u Hong Kongu, poznat po zmijskoj supi, biće zatvoren ovog meseca nakon 30 godina poslovanja zbog manjka mušterija usled epidemije korona virusa.

Hongkoški restoran Ši Vong Ji, poznat po svojoj supi sa zmijskim mesom, ima Mišelinovu zvezdicu i nalazi na njegovoj listi pristupačnih restorana.

Menadžer restorana izjavio je da je posao počeo da opada krajem januara, nakon Kineske Nove godine.

U ovom periodu broj zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusom počeo je da raste i sve je manje ljudi izlazilo u restorane.

Ši Vong Ji je tada zabeležio pad poslovanja za 70 odsto.

Restoran trenutno ima gubitak od 25.800 dolara mesečno za isplatu najma objekta, plata za radnike i za kupovinu namirnica.

Jedan od zaposlenih u restoranu koji u njemu radi već 20 godina rekao je da se nada da će restoran ponovo biti otvoren jednoga dana.

- Osim moje kuće, ovo je mesto za koje sam najviše vezan - rekao je on.

Mnogi restorani, barovi i prodavnice u Hong Kongu su zatvoreni zbog epidemije korona virusa, bar privremeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvara se restoran čuven po zmijskoj supi

Izvor: B92, 09.Apr.2020

Čuveni restoran u Hong Kongu, poznat po zmijskoj supi, biće zatvoren ovog meseca nakon 30 godina poslovanja zbog manjka mušterija. Razlog za to je epidemija koronavirusa...Hongkoški restoran Ši Vong Ji, poznat po svojoj supi sa zmijskim mesom, ima Mišelinovu zvezdicu i nalazi na njegovoj listi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.