KOLUMBIJA, BRAZIL I PERU POTPIRUJU HAOS U VENECUELI: Napadnut vojni objekat

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2019, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLUMBIJA, BRAZIL I PERU POTPIRUJU HAOS U VENECUELI: Napadnut vojni objekat

Ukradeno oružje i ubijen jedan vojnik. Nekoliko osoba uhapšeno.

Napad na vojni objekat u Venecueli.

Ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino Lopez je rekao da su policija i vojska pronašli ukradeno oružje i za napad okrivio "ekstremistički sektor opozicije".

Ministar informacija Horhe Rodrigez precizirao je da je uhapšeno šest osoba koje su upale u vojni objekat blizu granice sa Brazilom i dodao da su napadači trenirani u paravojnom kampu u Kolumbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da su sarađivali sa desničarskom vladom u Brazilu.

The minister also confirmed that police and military agents were deployed in the area and managed to capture some of the attackers. #Venezuela https://t.co/b3ZljkL7B7

— teleSUR English (@telesurenglish) December 23, 2019

Ministar spoljnih poslova Horhe Areaza rekao je da je napad deo regionalne strategije da se destabilizuje ta južnoamerička država.

- Kolumbija, Brazil i Peru rade na stvaranju nasilja, smrti i političke destabilizacije u Venecueli - napisao je on na Tviteru.

Desde Perú entran por Colombia y reciben apoyo también en Brasil. Es una estrategia golpista de triangulación de gobiernos del Cartel de Lima para producir violencia, muerte y desestabilización política en Venezuela. Denunciamos a estos gobiernos ante el mundo. ¡No pasarán!

— Jorge Arreaza M (@jaarreaza) December 23, 2019

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.