KO ODBIJE KARANTIN IDE U PRITVOR? Nemačka uvodi stroga pravila

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 17:22

KO ODBIJE KARANTIN IDE U PRITVOR? Nemačka uvodi stroga pravila

Nemačke vlasti našle su se na udaru kritika zbog upravljanja pandemijom

Nemci koji odbiju karantin nakon što su bili izloženi kovidu biće držani u "pritvorskim centrima" po novim pravilima koje su pripremile regionalne vlasti.

Istočna država Saksonija potvrdila je planove za držanje karantinskih izgrednika u ograđenom delu izbegličkog kampa koji bi trebalo da bude izgrađen sledeće nedelje. Regionalna država tvrdi da će se taj objekat koristiti samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za ljude koji su više puta prekršili pravila oko samoizolacije.

Baden-Vurtemberg na jugozapadu Nemačke koristiće dve bolničke sobe za zadržavanje ponovljenih počinilaca, koje će čuvati policija. U Brandenburgu će vlasti zadržati deo izbegličkog centra, dok će Šlezvig-Holštajn koristiti područje unutar maloletničkog zatvora.

Pravni stručnjaci rekli su za da vlade država imaju ovlašćenja da pritvaraju ljude zbog kršenja karantinskih pravila prema Zakonu o zaštiti od bolesti, koji je nemački Bundestag doneo prošlog marta i obnovio u novembru.

Plan je naišao na ozbiljne kritike, a poslanica AfD-a Joana Cotar optužila je saksonsku vladu da "previše čita Orvela". , sa predlozima da se nametnu nacionalni mandati za vakcine u pokušaju da se od strane opozicionih ličnosti kontroliše virus označen kao "socijalni dinamit".

Sve to dolazi u trenutku kada kancelarka Angela Merkel razmišlja o nametanju "mega zaključavanja" i obustavljanju javnog prevoza nakon što je izazvala negativne reakcije u Velikoj Britaniji jer je mutacije kovida nazvala "britanskim virusom".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.