KO JE DINA RUTIĆ Žena koju je Zoran Radmilović najviše voleo

Izvor: Piplmetar.rs, 12.Jul.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO JE DINA RUTIĆ Žena koju je Zoran Radmilović najviše voleo

Zoran Radmilović je najviše na svetu voleo dve žene. Prva je njegova supruga Dina Rutić, a druga je ćerka Ana Radmilović.
U svom životu potrudio se da sebi i drugima ne donosi nesreću, da ne ide preko svojih mogućnosti. Ali, njegove mogućnosti bile su ogromne, stvorio je od sebe ne samo besmrtnog glumca već nešto više od toga: Zoran Radmilović je Zoran Radmilović. Do te mere je zaokružio i uzdigao svoju glumačku ali i ljudsku ličnost da je neponovljiv i svima drag. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Ušao nam je u dušu, slobodno se uselio, a mi smo ga još slobodnije gostili jer sa njim život postaje tražena jednostavnost i tražena lepota življenja.

Mislim da je život vrlo jednostavna i lepa stvar. I time sto ga komplikujemo nepotrebnim htenjima, nepotrebnim željama koje idu van naših mogućnosti, samo sebi i drugima stvaramo nesreću. Njegovo darivanje je veliko. Stoga je i naša ljubav prema njemu velika… Ako tek malo zavirimo u njegovu privatnost koja nas prirodno intrigira, ako saznamo kako tako velika ličnost voli svoje bližnje i nadasve svoju izabranicu, naše poštovanje prema njemu zaokružice se u blistavosti koja se retko sreće u čoveka.

Zoranov privatni život obeležila je dobrota i pažljivost prema roditeljima i sestri. Rodio se (11.maj 1933.god.) i živeo do studija u Zaječaru. Stekao je dobre prijatelje sa kojima je ostao u dobrim odnosima do kraja života. Nova poznanstva iz kasnijeg perioda nisu se pretvorila u prijateljstva, imao ih je dovoljno i verovatno nije smatrao da bi sa drugima mogao da ostvari tako prisnu vezu kao sa onima koji su ga pratili od ranog detinjstva. Negovao je ono što je imao, bio je svestan vrednosti prijateljstva i težine da se stekne, kao i vremena koje je potrebno da bi se potvrdila. To nije umanjivalo njegovu druželjubivost u glumačkom svetu.

Njegov ljubavni život obelezila je andjeoski lepa ali i pametna glumica Dina Rutić (rodjena 18.novembra 1943.god). Telo joj je bilo skladno, gipko, lice sa krupnim očima, ljupkim usnama… odavala je utisak umilne srne. Želela je da se posveti književnosti i upisala Filoloski fakultet u Beogradu. Kao ćerku poznatog beogradskog pozorišnog glumca Jožeta Rutića, brzo su je primetili i ponudili da glumi u filmovima. Za kratko vreme postala je najpopularnija beogradska glumica u Jugoslaviji. Prvo je igrala u filmu ”Prometej sa otoka Visnavice “(1964), slede “Omnibus 3”, “Most”… tv snimanja i drugi filmovi. U sebi je nosila neodoljivu lepotu duha, skromnost je bila utkana u nju. Slava je nije promenila, ostala je jednostavna, srdačna i dalje vezana za knjiženost. Dina je volela da sluša Šarla Aznavura, a od glumaca joj je bio drag francuski glumac Gerard Philipe.

Nakon što je imala priliku da glumi zajedno sa Zoranom Radmilovićem u TV drami Mome Kapora “Provod”, izjavila je u jednom intervjuu kako bi volela ponovo da radi sa njim jer je prijatan za saradnju i vrstan glumac. Uz njega, rekla je Dina, svi igraju dobro. A u Zoranovoj glavi već je tutnjala želja-misao koju je izgovorio dok je posmatrao kako ide na fakultet: “ova mala ce biti moja žena”. Zbližili su se, Dina je raskinula veridbu i krenula u zajednički život sa Zoranom. Venčali su se 1966.godine. U njihovom braku bili su upućeni samo jedno na drugo, posao je završavan na poslu i o tome se u kući nije pričalo. Zoran se brinuo o svemu, ušuškao je svoju voljenu Dinu u toplinu i sigurnost.

U skladu sa Zoranovim stavom da na život treba gledati sa radosnije strane, provodili su vreme u radosti, smehu, nežnosti… Ja imam svega dovoljno-govorio je Zoran- i meni je lako da tako živim. I Dina je bila duhovita i vedra, njihov spoj bio je savršena igra duhovne bliskosti. Kad je Zoran govorio o svom životu i pogledu na njega, nije zaboravljao na one kojima težina života ne dozvoljava da na život gledaju sa smešnije, radosnije strane. Šta god da je izjavio, uvek je govorio sa merom i osećajem za sve ljude.
Nastavak na sledećoj stranici.

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.