KM: Građani na Ibarskom mostu postavljaju žardinjere

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jun.2014, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KM: Građani na Ibarskom mostu postavljaju žardinjere

Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici sa kog je jutros uklonjena betonska barikada upravo se postavljaju betonske žardinjere koje su sa severne strane donete vozilima JKP "Standard". Postavljanju žardinjera prisustvuje direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić i gradonačelnici i predsednici privremenih organa sa severa Kosova.

Građani sa albanske strane grada kolima i biciklima prelaze most, slikaju se na severnoj strani grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dok okupljeni na srpskoj za sada mirno stoje i posmatraju

 

Novinarima se obratio gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić koji je rekao da je svestan činjenice da je aktivnost koja se sada preduzima "uznemirujuća i neočekivana za većinu stanovnika" i da je zato doneo odluku o izgradnji "parka mira" kod mosta, u koordinaciji sa državnim vrhom Srbije.

 

"Mostovi se svuda u svetu grade kako bi povezivali ljude, ali ovaj naš je nažalost vremenom postao simbol razdvajanja i nemogućnosti normalnog i mirnog suživota između pripadnika srpskog i albanskog naroda", kazao je Rakić.

 

Prema njegovim rečima, ovaj most se ne razlikuje ni po čemu od ostalih koji postoje u gradovima širom Evrope, ali se okolnosti u kojima je izgubio svrhu svog postojanja postavši linija razdvajanja među ljudima, veoma razlikuju u odnosu na okolnosti u kojima na početku 21. veka žive građani, slobodni i demokratski uređenih država.

 

Na most je upravo dovezena zemlja i u toku je gradnja sadnica za žardinjere kako bi se pešacima omogućio prelazak mosta.

 

Pojačano je prisustvo Regionalne policije za sever Kosova i međunarodne zajednice.

 

Kako javlja izveštač agencije Beta, građani sa albanske strane grada kolima i biciklima prelaze most, slikaju se na severnoj strani grada, dok okupljeni na srpskoj za sada mirno stoje i posmatraju šta se dešava.

 

Betonska barikada koju su Srbi sa severa Kosova 2011. godine postavili na most ne želeći da se taj deo integriše u kosovski sistem, uklonjena je tokom noći sa više vozila teške mehanizacije. Očevici koji su prisustvovali uklanjanju barikade rekli su da je mehanizacija imala registarske tablice Ćuprije i Kruševca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Žardinjere mira" umesto barikada na Ibarskom mostu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2014

Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici sa kog je jutros uklonjena betonska barikada upravo se postavljaju betonske žardinjere koje su sa severne strane donete vozilima JKP Standard.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

KM: Srbi grade "park mira" uz Ibarski most

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jun.2014

Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici (koji razdvaja srpski od južnog, albanskog dela) sa kog je jutros uklonjena betonska barikada upravo se postavljaju betonske žardinjere koje su sa severne strane donete vozilima JKP "Standard". Postavljanju žardinjera prisustvuje direktor Kancelarije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.