KKK u svoje redove zove i crnce!?

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KKK u svoje redove zove i crnce!?

Kju Kluks Klan, organizacija koja je postala poznata po rasističkom i homofobnom nasilju, namerava da proširi članstvo, tako da će njihovi pripadnici ubuduće moći da budu Jevreji, crnci, homoseksualci i latinoamerikanci.

Kju kluks klan besmislen od početka do kraja

 

Svi koji žele da se priključe ekstremno desničarskoj grupaciji i dalje će morati da nose bele odore, maske i kupaste kape i učestvuju u ceremonijama, kaže osnivač Džon Abar. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

 

Izmenjena organizacija, koja se od sada zove "Vitezovi Stenovitih planina", tvrdi da se zalaže za "snažnu Ameriku", a ne iracionalnu mržnju.

 

"Priča o nadmoći bele rase je vezana za stari Klan. Ovo je novi Klan. KKK se zalaže za snažnu Ameriku", rekao je Abar.

 

Ovaj potez usledio je posle Abarevog sastanka sa Nacionalnim udruženjem za napredak obojenih ljudi.

 

"Mislim da je to vrlo dobra organizacija. Ne moramo delovati odvojeno", rekao je on.

 

Međutim, članovi Klana su kažu da Abar zapravo želi da proširi svoju političku karijeru. Bredli Dženkins, imperijalni čarobnjak KKK kaže: "Taj čovek čini sve ono protiv čega je Kju Kluks Klan. On pokušava da iza naše organizacije gradi političku karijeru".

 

Da bi neko postao novi član grupe, treba da je stariji od 18 godina i da živi na severozapadu SAD na obali Pacifika, a Abar tvrdi da je nekoliko crnaca već poželelo da se učlani.

 

Prvi Klan osnovalo je 1865. u Pulaskom (Tenesi) šest veterana Konfederativne armije. Kao tajna organizacija, Klan se pretnjama i nasiljem borio protiv uključivanja ljudi koji nisu imali belu kožu u društvo. Procenjuje se danas ima između 5.000 i 8.000 članova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.