Izvor: B92, 26.Avg.1999, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR: Otkriveno 15 tela u mestu Ugljare

Povodom pronalazenja grobnice u mestu Ugljare, medjunarodne snage danas su izdale saopstenje, ciji sadrzaj za B2 92 prenosi portparol KFOR-a Rolan Lavoa:

"Patrola KFOR-a iz multinacionalne brigade Istok otkrila je 24. jula ove godine jedan broj tela koja su bila na brzinu zakopana u plitkoj grobnici u blizini sela Ugljare. Odmah je bio obavesten Haski tribunal i oni su 25. jula sproveli pocetnu istragu na tom mestu. Haski tribunal se na mesto vratio sa kompletnim istraznim timom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u periodu od 8. do 11. avgusta. Otkriveno je 11 tela a jos cetiri tela su nadjena nezakopana oko 600 metara dalje od grobnice. Uz tela nije nadjena formalna identifikacija i do sada nije bilo moguce tacno utvrditi kada su osobe preminule, iako izgleda verovatno da je to bilo nakon dolaska snaga NATO. Nema indicija za masovno ubistvo. Napori da se utvrdi identitet zrtava su poceli, a bice izvrsene formalne obdukcije", kaze se u saopstenju KFOR-a, koje je za B292 preneo portparol Rolan Lavoa, ne zeleci da iznese druge detalje.

Portparol Kfora u Pristini Rolan Lavoa izjavio je da je ekipa Haskog tribunala istrazila grobnicu u mestu Ugljare, u kojoj je, kako je rekao, pronadjeno 11 tela od kojih su cetvoro identifikovanih Srbi, prenosi Beta. Lavoa je dodao da ce istraga utvrditi identitet ostalih ubijenih, okolnosti njihove smrti i da li u grobnici ima jos tela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.