KC Evergrin obradovao najmlađe Kraljevčane

Izvor: RTS, 01.Jan.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KC Evergrin obradovao najmlađe Kraljevčane

Kulturni centar Evergrin i ovo godine je uz pomoć Kraljevčana i Kraljevčanki koji su želeli da ulepšaju praznike deci u gradu, pripremio paketiće koje su podelili deci sa autizmom.
I bez Deda Mraza, svakom paketiću su se obradovali. Mališani sa autizmom bili su nestrpljivi da zavire i pogledaju novogodišnja iznenađenja.

„Dobio sam sve, lep je paketić", kaže Lazar. Na mamino pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šta ima unutra, odgovara „Čips".
Minja je devojčica sa autizmom koja na mamino pitanje da li je joj se sviđa paketić odgovara potvrdno i dodaje da je paketić lep.

Paketići su obradovali mališane, a prema rečima roditelja, ovakav znak pažnje njima mnogo znači.

„Znači mnogo našoj deci, znači samoj porodici taj osećaj što ste nas prepoznali, što ste nam priuštili ovakvo jedno zadovoljstvo, što smo među svima jednaki, što nam je potrebno i mnogo nam znači. Mnogo smo srećni", kaže Snežana Radenković, mama mališana sa autizmo.

Prethodnih dana prikupljene su igračke, slatkiši i slaniši i sve to kao i prethodne tri godine u kulturnom centru Evergrin.

„Evergrin je ovde samo posrednik, da se zahvalim svim građanima koji su došli i imali poverenja u Evergrin da donesu paketiće, da im kažem da je akcija uspela. Dobili smo oko 100 paketića", kaže Dragan Mirković vlasnik KC Evergrin. On još dodaje da su prikupili novac koji će rasporediti u humanitarne svrhe.

Radost mališana i roditelja koji su im najveća podrška najlepši su poklon u suret Novoj godini.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.