KAZNA i za suviše bučne automobile i motore

Izvor: Mondo, 16.Jul.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAZNA i za suviše bučne automobile i motore

Dozvoljeni nivo buke iznosi 90 decibela, što je u rangu sa motornom kosačicom.

Foto: MONDO/Marko Tanasković

Bez obzira da li razlog za buku probušen lonac ili najnovija Akrapovičeva kreacija, vozači u Velikoj Britaniji uskoro će biti kažnjavani i zbog preglasnog automobila ili motora.

Tamošnja policija testiraće do kraja godine kamere za buku koje će biti postavljene na nekoliko lokacija.

Njihov cilj je "hvatanje" suviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bučnih vozila.

Kamere, koje su opremljene detektorima buke, mogu identifikovati vozilo koje je prekršilo zakon i automatski poslati kazne.

Kampanja je usmerena posebno ka vozačima koji su modifikovali izduvne sisteme svojih vozila, kao i one koji vole da "turiraju".

Dozvoljeni nivo buke iznosi 90 decibela, što i nije tako malo, a može se porediti sa motornom kosačicom.

Buka u urbanim sredinima ima veliki uticaj na zdravlje ljudi i nivo stresa.

Inače, u Britaniji možete biti kažnjeni i zbog suviše glasne muzike u kolima. Ako ste parkirani, onda je to posao za komunalce, a ako se vozite uz odvrnutu muziku i time ugrožavate saobraćaj, policija vas može kazniti u iznosu od 100 funti (110 evra) i tri kaznena boda.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.