KAPITALAC Ulovio najvećg soma ikad na varalicu u Ibru

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAPITALAC Ulovio najvećg soma ikad na varalicu u Ibru

Nenad Žarčanin (31), član Organizacije sportskih ribolovaca “Studenica” iz Ušća, ulovio je u Ibru soma teškog 30 kilograma i dugog 170 centimetara.

Sa grdosijom, kaže Nenad za “Blic”, borio se čitavih 40 minuta, a ni najstariji pecaroši u ovom kraju ne pamte da je u Ibru ikada ulovljen som ove težine.

- I sam sam bio iznenađen kada sam osetio da na udici imam kapitalca,

a pogotovo kada sam ga i ugledao - prepričava Nenad.

- Kasnije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u razgovoru sa dugogodišnjim ribolovcima, saznao sam da je ovo najverovatnije i ulov najvećeg soma u Ibru štapom i udicom. Niko nije mogao ni da pretpostavi da ovolika riba u Ibru uopšte i postoji - kaže Žarčanin.

Inače, Nenad se rekreativnim ribolom bavi od malih nogu, a poslednjih nekoliko godina peca koristeći isključivo veštačke mamce i tehniku varaličarenja.

Od pribora koristio je silikonsku varalicu od 12,5 centimetara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.