KAMEN I NEBO: Prizori sa Kupreške visoravni (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAMEN I NEBO: Prizori sa Kupreške visoravni (FOTO)

Teško je reći šta je lepše: planinski vrhovi Stražbenice, Plazenice, Stožera, Malovana i Raduše...

Boraveći u svom zavičaju na Kupreškoj visoravni, tamo „gde planine dodiruju nebo“,  novinar Dušan Marić sačinio je ove lepe fotografije rodnog neba i kamena.

Teško je reći šta je lepše: planinski vrhovi Stražbenice, Plazenice, Stožera, Malovana i Raduše,  plavi horizonti, kao dlan ravno Kupreško polje, oblaci koji od Jadranskog mora plove beskrajnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prostranstvom ili krajiški kamen i rukopis koji je priroda po njemu ispisala, a koji o vekovečnosti priča dalekoj.

I zato nije ni čudo što svi oni koji su se pogledom na ove pejzaše lepotom napajali sa prostrane visoravni odlaze u nedoumici da li su više lepote poneli u duši ili očima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.