Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2018, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Koreja počela vježbe, Japan se protivi

SEUL - Južna Koreja počela je danas dvodnevne vojne vježbe na ostrvima Dokdo u Istočnom moru, kojima se simulira odbrana tih ostrva, izjavila je portparolka južnokorejskog Ministarstva nacionalne odbrane Čoi Hjun So.

U poruci koju je diplomatskim kanalima japansko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo Južnoj Koreji, navodi se da su predviđeni manevri "nedopustivi", prenosi Jonhap.

Prošlog mjeseca, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ministarstvo je ponovilo svoju tvrdnju o vlasništvu Dokda u spoljnoj politici poznatoj kao Diplomatska plava knjiga.

Na dvodnevnim vježbama učestvovaće razarač Jangmančun težak 3.200 tona i pet ratnih brodova, kao i sedam nosača aviona, a mobilisane su i jedinice za odbranu sa kopna.

Ostrva Dokdo dugo su pripadala Koreji, međutim Japan je proglasio suverenitet nad njima pozivajući se na zaostavštinu iz carskog perioda.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južna Koreja počela vežbe, Japan se protivi

Izvor: RTS, 18.Jun.2018

Na ostrvima Dokdo u Istočnom moru Južna Koreja je počela dvodnevne vežbe, kojima se simulira odbrana tih ostrva, izjavila je portparolka južnokorejskog Ministarstva nacionalne odbrane Čoi Hjun So. . U poruci koju je diplomatskim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.