Jura demantuje tvrdnje sindikata

Izvor: RTS, 22.Feb.2011, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jura" demantuje tvrdnje sindikata

Južnokorejska kompanija "Jura" u Rači demantuje optužbe Udruženih sindikata Srbije "Sloga" da u svojoj fabrici ne poštuje zakone Srbije i da nezakonito otpušta sindikalne aktiviste i šikanira zaposlene.

Južnokorejska kompanija "Jura" u Rači najoštrije je demantovala optužbe Udruženih sindikata Srbije "Sloga" da nepoštuje zakone Srbije, nezakonito otpušta sindikalce i šikanira zaposlene.

U saopštenju za javnost se navodi da se u toj kompaniji u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poštuju normativi domaćeg zakonodavstva, Zakon o radu i da svi zaposleni imaju jednak tretman.

"Sve izrečene optužbe potpuna su neistina i besmislica", navodi se u saopštenju južnokorejske kompanije.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" optužili su poslovodstvo južnokorejske kompanije za nepoštovanje zakona Srbije, nezakonito otpuštanje sindikalaca i šikaniranje zaposlenih.

Na konferenciji za novinare USS "Sloga" u Kragujevcu juče je rečeno da je šest sindikalaca dobilo nezakonite otkaze za samo deset dana, a da je u toku septembra prošle godine otpušteno od 150 do 200 zaposlenih.

Četvoro rukovodilaca sindikata podnelo je krivične prijave zbog nezakonitog otpuštanja.

Predsednik USS "Sloga" Željko Veselinović rekao je da će taj sindikat preduzeti "radikalne mere", ako narednih dana ne budu vraćeni na posao sindikalni lideri.

O problemima u "Juri" obaveštena je ambasada Južne Koreje, ministar ekonomije, republički ombudsman, poverenik za informacije i Inspekcija rada, naveo je Veselinović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.