Jugokoncert traži pomoć od Grada zbog duga firmi Riversajd mjuzik

Izvor: Blic, 21.Nov.2013, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugokoncert traži pomoć od Grada zbog duga firmi Riversajd mjuzik

Jugokoncert muzičkom agentu Martinasu Kevišasu i njegovoj firmi "Riversajd mjuzik" (RiversideMusic) sa sedištem na Kipru nije isplatio celokupni obećani iznos i on ima apsolutno pravo da nas tuži, izjavio je danas v.d. Jugokoncerta Boško Radojković.

On je Tanjugu rekao da je podneo zahtev Privremenom veću grada za sastanak na kome bi obrazložio situaciju i zatražio pomoć od osnivača za rešenje problema koji se "vuče" od 2010.godine i samo se usložnjava, jer se, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je objasnio, dugovanjima zbog nastupa Njujorške filharmonije, oktobra 2010. godine u "Sava centru", gostovanju Milanske skale jula 2011. godine u SC i koncertu kineskog pijaniste Jundi Lija 15. marta 2012. u Kolarčevoj zadužbini dodaju i nova.

- Mi sa Kevišasom sarađujemo i dalje, pre Bemusa smo ga molili da ne pokreće medijsku kampanju rešavanja ovog problema kako bismo mogli da organizujemo naš najveći festival klasične muzike, on je na to pristao, sa njim smo organizovali koncert baroknog ansambla iz Francuske "Les Musiciens Du Louvre" Muzičari Luvra na zatvaranju ovogodišnjeg Bemusa - rekao je Radojković.

- Jugokoncert nije uspeo da isplati celokupni obećani iznos agenciji, on tuži našu kuću, jer nije više mogao da nas čeka i to je normalno, ali problem je što su Jugokoncert, naš osnivač Skupština grada i uopšte kultura u Srbiji u sve težoj materijalnoj situaciji i mi nismo uspeli ni mali deo duga da vratimo - ispričao je on.

Prema njegovoj oceni, što se tiče dugovanja za nastup Njujorške filharmonije daleko je od toga da je Jugokoncert radio sve profesionalno kako je možda trebalo da se radi u tom momentu, ali niko Jugokoncertu nije pomogao u tom momentu da barem smanji dug, to se prepustilo.

Radojković ističe da su muzički agenti klasični preprodavci koji jednu istu robu, bez obzira što je ona visoka kultura, uz visoke marže prodaju drugima, takva su pravila ove surove igre i ona se moraju poštovati.

Siguran sam da će Riversajd i dalje sa nama sarađivati kao što je i do sada ali problem je što se dug nagomilao i prestale su mogućnosti za vraćanje onog starog.

- Mi smo u konstantnom dogovoru sa našim osnivačem, spremamo plan i program za sledeću godinu podneli smo zahtev Privremenom veću grada Beograda da nas prime, da im obrazložimo naš problem, jer bez obzira koliko god su ta sredstva ogromna za nas iz kulture ona nisu nedostižna za vraćanje iz budžeta grada Beograda, grad kao osnivač i da nema sutra Jugokoncerta, moraće da izmiri te obaveze - rekao je Radojković.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Jugokoncertu" neophodna pomoć grada

Izvor: B92, 22.Nov.2013, 09:06

Jugokoncert muzičkom agentu Martinasu Kevišasu i njegovoj firmi "Riversajd mjuzik" (RiversideMusic) sa sedištem na Kipru nije isplatio celokupni obećani iznos i on ima apsolutno pravo da nas tuži, izjavio je v.d. Jugokoncerta Boško Radojković.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.