Izvor: Vesti-online.com, 17.Jun.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilarna 20. Zlatna žurka retrivera u Zemunu

"Av, av, av", oduševljeno je zalajao jedan mladi četvoronožac ugledavši mnoštvo svoje sabraće kako trče levo-desno, igraju se ili zamišljeno gledaju u Dunav.

"Vau", mirno i autoritativno odgovori jedan dugodlaki lepotan, očigledno najstariji, najdužeg staža na ovim okuplanjima, samim tim i predsedavajući skupa.

Takođe iskusniji vlasnici pasa, koji već dobro razumeju jezik svojih ljubimaca, ovako su prevodili ovaj razgovor:

"Aha, to je ta Zlatna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << žurka o kojoj slušam od malih šapa".

"Dečko, tek bi video šta je provod kad bismo mogli da malo zaplivamo Dunavom. Ali, hladno je, mogao bi neko da se razboli"...

Šalu na stranu, ovakve i slične razgovore danas su kod "Venecije" u Zemunu možda vodile na desetine prelepih pasa koji su se okupili da već po tradiciji uživaju u događaju poznatom kao - Zlatna žurka. Reč je o posebnom dani u godini kad se mnogi prelepi zlatni retriveri okupe da se druže, istrče, upoznaju, možda i zaljube, uostalom kao i njihovi vlasnici...

#VestiUživo #ZlatnaŽurkaRetrivera Mi uživamo, nadamo se da ćete i Vi dok gledate ovu lepotu pic.twitter.com/WfEKZCL2MU— Vesti OnLine (@VestiOnLine) June 17, 2017

Iako su retriveri u prvom planu, uvek su dobrodošle i druge pasmine, pa se kroz gomilu prošeta i neki seter, razdagano skoči neka pudla ili  radoznalo progega neki mops. Što je društvo veće i šarenije, žurka je uspešnija.

Ove godine, Zlatna žurka je proslavila jubilej - dvadesetogodišnjicu otkako je Snežana Voštinarev, zaljubljenica u retrivere i veterinarka po struci, priredila prvo okupljanje. Kao pomrovitelj pomaže i opština Zemun, a kao i svaka žurka i ova ima i posluženje - i za kuce, i za ljude.

Mi smo uživali, nadamo se i Vi...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.