Jovanović: Vreme da Srbija radi kako kaže LDP

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vreme da Srbija radi kako kaže LDP

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je vreme da se "svi okupe u parlamentu" i usvoje mere koje predlaže ta partija, a koje bi dale odgovore na pitanja na koje Vlada i sindikati ne mogu.

"Umesto besmislene statistike i natezanja oko procenata, ponovo predlažemo niže poreze na prvi posao za mlade do 35 godina, olakšice za kupovinu prvog stana, reformu obrazovanja koje će ponuditi upotrebljivo znanje, otpis 10 evra duga po akciji NIS-a, nultu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stopu PDV-a na osnovnu hranu, niže trgovačke marže...", navedeno je u pisanoj izjavi Jovanovića.

Lider LDP-a predlaže i mere za efikasan agrar, razvoj konkurencije koja će doneti jeftiniju naftu, gas i telekomunikacione usluge, energetsku sigurnost, manje poreze na zarade, uvođenje plaćanja PDV-a tek po naplati potraživanja, efikasan zakon o radu, dinamičniju privredu.

Svaka od tih mera, smatra Jovanović, jeftinija je i efikasnija "od bilo kog demagoškog projekta koji se u Srbiji, o trošku poreskih obveznika, masovno reklamira".

"Kao zemlja ne možemo više da plaćamo ogromnu cenu činjenice da imamo vlast uređenu kao u feudalizmu, sindikate koji ne žele da izađu iz lažnog socijalizma i poslodavce koji su osuđeni ili su sami pristali da u svemu zavise od poslova sa državom", naglasio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Srbiji ne treba vlada koja se ponaša kao poštar između nezadovoljnih društvenih grupa, pre svega, sindikata i penzionera, i MMF koji se koristi kao opravdanje za preduzimanje nužnih zakonskih izmena.

Jovanović je zaključio da se ekonomska i socijalna politika srpske vlade svodi na "stečajno knjigovodstvo", u kome se knjiže samo populistički rejtinzi, a troškovi ispostavljaju isključivo onima koji naporno rade - ugroženoj srednjoj klasi, preduzetnicima i najranjivijim slojevima stanovništva, pre svega, mladima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.