Jovanović: Vojvodina mora drugačije

Izvor: RTS, 23.Mar.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vojvodina mora drugačije

Liberalno demokratska partija i Socijaldemokratska stranka zajedno nastupaju na pokrajinskim izborima kako bi reogranizovale državu, promenili Ustav i omogućili Vojvodini sva prava i obaveze koja su garant pune autonomije u okviru Srbije, izjavio je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.
"Vojvođanske škole, bolnice i privreda traže drugačiji pristup i mi smo spremni da ponudimo novu politiku koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tako nešto omogućiti. Vojvodina mora drugačije, zato smo napravili koaliciju sa Socijaldemokratskom strankom", navodi se u pisanoj izjavi.
Takođe, Jovanović je pozvao Vojvođanke i Vojvođane "da shvate očigledno", a to je da je ključna taktička tačka borbe oko toga da li će pokušaji zaštite Vojvodine biti limitirani na natezanje za procente u nemogućem ustavnom položaju u kojem se nalazi Srbija.
"Dok se javnost anestezira, a kosovski poraz maskira pričom o izvršnim ovlašćenjima Zajednice srpskih opština na Kosovu, Vojvodina ostaje obezvlašćena zajednica 45 gradova i opština", kaže Jovanović i ocenjuje da je poslednji trenutak za drugačije odnose u zemlji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.