Jovanović: SzS podmeće isprazni dokument

Izvor: RTS, 09.Feb.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: SzS podmeće isprazni dokument

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da Savez sa Srbiju građanima podmeće isprazni populistički dokument o dogovoru koji su napravili sami sa sobom i zloupotrebljava nezadovoljstvo građana trenutnim stanjem u zemlji.
"Glavni atribut tog dokumenta je izbegavanje odgovornosti, kroz izostavljanje ključnih političkih pitanja, i predlaganje neke zamišljene ekspertske vlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja će za godinu dana rešiti sve naše probleme koje danas ne smemo ni da nabrojimo", naveo je Čedomir Jovanović u pisanoj izjavi.
Umesto takvih šarenih laža, ističe Jovanović, našem društvu je potrebno reći istinu da se bez evropskih integracija i regionalne politike, koja je zasnovana na pomirenju, ne može temeljno promeniti Srbija, jer nema demokratije i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu.
Jovanović poručuje da su tri ključne tačke spajanja sa svetom koje su neophodne našem društvu: Evropa, dogovor sa kosovskim Albancima i ljudska prava i građanske slobode.
"Ne pristajemo da nam evropske vrednosti tumače Boško Obradović i Milan Stamatović, koji u Srbiju iz sveta znaju da dovedu samo ruske paravojne formacije, koje decu vode u šume da pucaju, i militantne bajkere da seju strah", naveo je Jovanović.
On ističe da je nepostojanje Evrope u dokumentima Saveza za Srbiju jasan i izričit politički stav i orijentacija, a ne stvar kompromisa.
Pod maskom da stvaraju front protiv Vučića, napravili su front protiv Srbije u Evropi, ocenio je Jovanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jovanović: Građani mogu da odbiju sporazum

Izvor: Danas, 09.Feb.2019

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da Savez sa Srbiju građanima podmeće isprazni populistički dokument o dogovoru koji su napravili sami sa sobom i zloupotrebljava nezadovoljstvo građana trenutnim stanjem u zemlji. Članak Jovanović: Građani mogu da odbiju sporazum...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.