Jovanović: Premijer Dačić daje huškačke izjave protiv gejeva

Izvor: Press, 25.Sep.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Premijer Dačić daje huškačke izjave protiv gejeva

“Srbija je zemlja u kojoj je predsednik Vlade osoba koja u medijima daje nedopustive, opasne i huškačke izjave kojima krši zakon, iznoseći, između ostalog, ocene o tome kako homoseksualnost nije normalna i deleći građane u zavisnosti od toga kakva je njihova seksualna orijentacija”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Predsednik Vlade je dužan da obezbedi sprovođenje Ustava i zakona, a ne da bude kalkulant koji svoje nesigurnosti javno demonstrira, uvijajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ih u iskrivljenu interpretaciju njegovog doživljaja „normalnosti“, smatra Jovanović.

Dacicć je televiziji B92 rekao da još nije izvesno da li će "Parada ponosa" biti 28. septembra održana u Beogradu, ali i da, ukoliko ta manifestacija bude održana, on neće biti jedan od učesnika.

"Znam da je ustavno pravo da se izražava različitost, ali moje je pravo da ne idem na to. Ne treba ulaziti u drugu krajnost i dodvoravati se njima. Treba li da postanem gej da bi to bilo proevropski", rekao je Dačić.

Lider LDP-a smatra da premijer i Vlada čiji je on predsednik nisu u stanju, da kako je naveo, zemlju modernizuju, da ponude miran život i zaštite prava i slobode svih naših građana.

On je podsetio premijera da u Srbiji postoji zakon o borbi protiv diskriminacije koji je usvojen u Skupštini Srbije “u vreme kada mu (Dačiću) je bilo važno da se u prošloj Vladi predstavi kao „superevropljanin“ i reformator.

Usvajanje zakona tada je podržala i LDP kao opoziciona stranka, naglasio je Jovanović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.