Jovanović: Neodrživa obećanja o budžetskom deficitu

Izvor: Blic, 24.Nov.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Neodrživa obećanja o budžetskom deficitu

Beograd - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da su obećanja o niskom budžetskom deficitu neodrživa i da je predlog državnog budžeta Srbije za 2013. godinu nastavak višegodišnje pogrešne ekonomske politike.

- Na to su, pored LDP, jasno ukazivali predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda i Fiskalnog saveta. To je jedan od razloga zbog kojih smatramo da je predlog budžeta nerealan, i da će za posledicu imati produbljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krize - rekao je Jovanović, kako je saopštila LDP.

On je konstatovao da "sadašnja vladajuća koalicija samo nastavlja tamo gde je pre nje stao kabinet Mirka Cvetkovića koji je takođe pre godinu dana najavljivao smanjenje deficita budžeta".

Prema njegovim rečima, predlog budžeta za 2013. godinu ne rešava nijedan krupan problem Srbije, a pre svega nezaposlenost.

Jovanović je rekao i da u predlogu budžeta gotovo da nema nijednog

krupnog ekonomskog obećanja koje su u kampanji iznosile stranke koje

danas čine Vladu Srbije.

- Iz ovakvog Predloga budžeta očigledno je da jedino na čemu Vlada gradi svoju ekonomsku politiku jeste zapravo ideja da se nastavi dalje zaduživanje s obzirom da je jasno da mi nismo odgovorili na elementarno ekonomsko pitanje - kada ćemo prestati da trošimo više nego što proizvodimo - ukazao je Jovanović.

On je istakao da LDP "insistira na ekonomskom zaokretu i početku sprovođenja strukturnih reformi jer je to jedini put kojim Srbija može da obezbedi ekonomski oporavak".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.