Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020, 11:53

Jovanović: Napad gradskih vlasti i na Kosančićev venac

Predsednik odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović optužio je danas gradske vlasti da na incicijativu privatnog investitora, planiraju izgradnju 5.000 kvadrata stambenog prostora u zoni Kosančićevog venca koji je po njegovim rečima, spomenik kulture i zaštićena istorijska urbana celina.

Navodeći da je reč o "najstarijem živom gradskom naselju našeg naroda", Jovanović je ocenio da je "zastrašujuće" da se na inicijativu privatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << investitora menja urbanistički plan donet 2007. godine.

"Ukupno se najavljuje 20.000 kvadrata novih objekata, čija arhitektura uništava ambijentalnu celinu Kosančićevog venca, koju dominantno čine zgrade 19. i prve polovine 20. veka. Sporno je i što se umesto izgradnje replike Narodne biblioteke, spaljene 6. aprila 1941. godine nacističkim bombardovanjem, predviđa neki memorijalni centar koji nema nikakve veze sa istorijskim zdanjem", naveo je Jovanović a preneo SzS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.