Jovanović: Loše, kao devedesete, građanima šlemovi

Izvor: B92, 02.Mar.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Loše, kao devedesete, građanima šlemovi

Beograd -- Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da je atmosfera u društvu izuzetno loša i da podseća na devedesete.

Kako kaže, predsednički kandidati građanima bi umesto programa trebalo da dele šlemove.

On je rekao novinarima u parlamentu, neposredno pošto su raspisani predsednički izbori, da je za to odgovorna vlast koja povlači poteze i ukazao da građani Srbije moraju da žive i posle 2. aprila, dana održavanja tih izbora. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Izbori su u normalnim zemljama prilika da se društvo menja na bolja a mi sada, kako stvari stoje "moramo građanima da podelimo šlemove umesto stranačkih programa", rekao je Jovanović.

On je rekao i da su za takvu situaciju u zemlji najodgovorniji premijer i predsednik Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić.

Pozvao je i predsedničke kandidate opozicija da paze kako im odgovaraju i da alibi za sopstvenu nesposobnost ne traže u nesposobnosti vlasti.

On je zatražio od Vučića da hitno reši problem s overavanjem potpisa za predsedničke kandidate opozicije.

Lider LDP je rekao i da se ta stranka zalaže za tekovine ostvarene posle demokratskih promena 2000. godine dodavši da niko sada ne može da se ponaša na način kako su se neki ponašali devedesetih godina prošlog veka.

"To obavezuje i vlast i opoziciju", rekao je Jovanović, koji je najavio i da će Glavni odbor LDP odluku u vezi sa predsedničkim izborima doneti uskoro.

On je istakao i da je "činjenica da imamo kratku kampanju i administrativne probleme (u vezi overavanje potpisa" i gotovo neprijateljski odnos vlasti i opozicije".

Prema njegovim rečima, na predsedničkim izborima treba da učestvuje i Saša Janković koji je podneo ostavku na mesto Zaštitnika građana.

Jovanović je rekao i da se LDP i u ovoj kampanji boriti za tekovine "za koje se izbori na ovim skupštinskim stepnicama" 2000. godine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.