Jovanović: Krivična prijava SzS protiv Radojičić i Vesića zbog deponije Vinča

Izvor: Beta, 24.Feb.2020, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Krivična prijava SzS protiv Radojičić i Vesića zbog deponije Vinča

Savez za Srbiju (SzS) podneće krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića za izazivanje opšte opasnosti i neotklanjanje opasnosti jer "kriju da centralna gradska deponija gori što predstavlja veliku zdravstvenu opasnost po sve gradjane", najavio je šef odborničke grupe SzS Nikola Jovanović."Umesto da postupe po protokolima i preduzmu sve mere uzbunjavanja i zdravstvene zaštite Beogradjana, oni uporno tvrde da deponija Vinča ne gori", rekao je Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke, na konferenciji ispred zgrade gradske opština Zvezdara, a najavio je i da će SzS javnosti uskoro predstaviti podatke o svim "brljotinama i kriminalu" vlasti u toj opštini. On je rekao da su scene požara na deponiji sve češće jer su i požari ispod nje stalni, i demantujući tvrdnje gradskih vlasti da nije tako, pokazao sliku deponije od petka na kojoj se, kako je rekao, "ekplicitno vidi da gori"."Požari mogu da prouzrokuju oslobadjanje toksičnih i kancerogenih materija, dioksina i furana, a kod nas čak ne postoji ni laboratorija za njihovo merenje", rekao je Jovanović, navodeći da je "ironija" da je gradonačelnik lekar po struci a dovodi u opasnost zdravlje gradjana.Kako je Jovanović rekao, krivična prijava biće podneta protiv Radojičića i Vesića, ali i protiv ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mirković: Vlast rešava problem deponije

Izvor: Danas, 24.Feb.2020

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković rekao je danas da će, zahvaljujući aktuelnoj gradskoj vlasti, problem deponije u Vinči biti konačno rešen, saopštila je SNS.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.