Jovanović: Jeremićevo licemerje, došao je da bude kandidat

Izvor: RTS, 12.Dec.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Jeremićevo licemerje, došao je da bude kandidat

Pojava Vuka Jeremića "torpeduje" ideju zajedničkog kandidata opozicije, izjavio je lider LDP Čedomir Jovanović navodeći da će ući u predsedničku trku ako ne bude dogovora građanske opozicije o zajedničkom kandidatu.
"Ukoliko nema dogovora o zajedničkom (predsedničkom) kandidatu građanskih snaga u zemlji, a ja ga iz sveg srca želim, ukoliko neko misli da pojavom Vuka Jeremića torpeduje Sašu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jankovića, kandidovaću se kakve god mi šanse drugi davali i boriću se za ono za šta sam se uvek borio", navodi Jovanović.
Navodeći da je jasno da je za LDP Jeremić neprihvatljiv, Jovanović je novinarima u parlamentu rekao da je licemerno da Jeremić kaže da intenzivno razmišlja o predsedničkim izborima.
Dodaje da je jasno da se Jeremić vratio u Srbiju da bi se kandidovao na predsedničkim izborima, kao što je, kaže, jasno da sve ono što je prethodnih pet godina radio bilo isključivo u funkciji njegovog ličnog interesa.
Lider LDP kaže da njemu nije potrebno "intenzivno razmišljanje kao Vuku Jeremiću" da bi shvatio šta je ono što je najveći problem Srbije, a to je pitanje naše političke orijentacije.
Jovanović je izrazio nadu da će u razgovoru koje vodi sa LSV, DS i SDS uspeti da dođe do elementarnog dogovora koji bi omogućio zajedničkog predsedničkog kandidata i definisao političku platformu koja bi bila osnov za njegov nastup i eventualno za nastup na parlamentarnim izborima.
"Nama je potreban predsednički kandidat koji će ojačati veze Srbije sa Zapadom, koji će prekinuti tu pogrešnu politiku koja izjednačava Evropu i potrebu Srbije da bude u EU, potreban nam je kandidat koji ima leđa da izdrži pristiske poput onih koji dolaze sa Lavrovom danas", kaže Jovanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.