Jovanović: Istražiti imovinu svih političara

Izvor: Mondo, 21.Nov.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Istražiti imovinu svih političara

Predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao je danas vladajuću većinu da donese Zakon o ispitivanju imovine političara i ispita svakog na političkoj sceni, uključujući i njega samog.

"Spreman sam da se na mene odmah primeni takav zakon, ali onda i na svakog istaknutog političara u vlasti, na sve one koji maltretiraju Srbiju stalnim fabrikovanjem haosa, beskrajnim sumnjičenjem i klevetanjem LDP-a“, naveo je Jovanović u izjavi dostavljenoj medijima.

On je napomenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je vreme da Srbija dobije civilizovane, efikasne i stroge propise o borbi protiv korupcije i da ih je LDP vrlo konkretno predložio pre nekoliko dana.

Pred tim merama, kako je naveo, vlast ćuti, nespremna da se ozbiljno posveti vođenju zemlje i poštenoj borbi za pravnu državu.

"Suočena sa konkretnim zahtevima LDP-a da donese antikorupcijske zakone, poštuje institucije i obezbedi red, vlast se opet uspaničeno okrenula novim spletkama i opstajanju na populizmu i demagogiji“, rekao je lider LDP.

Jovanović je najavio da će LDP biti još konkretniji i precizniji kada je reč o borbi protiv korupcije.

"Nećemo prestati da govorimo o vlasti koja se populizmom krije od činjenice da je za tri meseca zemlju gurnula u dužničko ropstvo i bankrot, zadužila nas za još dve milijarde evra, pretvorila Srbiju u zemlju sa rekordnom inflacijom i nezaposlenošću u Evropi, a od škola, bolnica, kulturnih ustanova, državnih kompanija napravila bojno polje u kojima vladaju najprimitivnijim pretnjama, partijskim naredbama, spiskovima nepodobnih i instaliranjem partijskih prijatelja i priučenih aktivista na najodogovornija mesta“, naveo je Jovanović.

On je podsetio da je LDP predložila i stvaranje "ozbiljnih i politički nepristrasnih sektora u policiji i tužilaštvu, izbacivanje partijskih direktora i političkih naredbi iz javnih i državnih preduzeća, ukidanje političke korupcije deljenjem subvencija, svođenje javnih nabavki na razumnu meru, uklanjanje države iz ekonomije, strogu unakrsnu kontrolu imovine i prihoda, borbu protiv korupcije po modelima EU i dokumenata UN".

(Tanjug,foto: Beta,arhiva)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čedomir Jovanović: Ispitati imovinu političara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2012

BEOGRAD -..Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas vlast da hitno donese zakon o ispitivanju imovine političara i da je spreman da se takav zakon odmah primeni na njemu, a onda i na svim ostalim političarima...U izjavi za javnost Jovanović je istakao da se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.