Jovanović: Ispitati slučaj u potpunosti, POKS traži ostavke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 14:48

Jovanović: Ispitati slučaj u potpunosti, POKS traži ostavke

Predsednik DS S Miloš Jovanović izjavio je danas da slučaj optužbi za podvođenje maloletnica ne sme da ostane bez jasnog epiloga i zakonskog sankcionisanja odgovornih, jer je jasno da se radi ili o teškim krivičnim delima ili o lažnom prijavljivanju.

Jovanović u pisanoj izjavi kaže da tužilac mora odlučno da reaguje na javna svedočenja i navode o podvođenju maloletnica, organizovanoj maloletničkoj prostituciji i pedofiliji u Jagodini, hitnim pokretanjem sprovođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istražnih radnji radi utvrđivanja istine.

Tužilaštvo je, u međuvremenu, formiralo danas predmet povodom tog slučaja.

Jovanović u pisanoj izjavi ističe da su hitnost i potpuno obaveštavanje javnosti o svim preduzetim merama i toku istrage neophodni, jer je javnost opravdano uznemirena teškim optužbama.

Na opsežnu i ozbiljnu istragu poziva i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), ali traži i ostavke Dragana Markovića Palme i Ivice Dačića.

"Palma i Dačić treba da podnesu ostavke do okončanja istrage kako bi se izbegao pritisak na tužilaštvo. Moraju se detaljno ispitati navodi da je Marković podvodio maloletnice na žurkama u Jagodini, jer je to ozbiljno krivično delo", naveo je predsednik POKS-a, Žika Gojković u saopštenju.

Kako kaže, država mora da pokaže da zakon važi za sve, pa i za funkcionere.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.