Jovanović: Glas za Vojvodinu je glas za LDP

Izvor: RTS, 22.Feb.2014, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Glas za Vojvodinu je glas za LDP

Jedini glas koji ima smisla za Vojvodinu je glas za LDP jer je to glas za reformsku Vojvodinu, rekao je lider LDP-a Čedomir Jovanović u Zrenjaninu. Glas za LDP je glas za stranku sa jasnim stavom i snažnim osećajem za autonomiju, ističe Jovanović.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je u Zrenjaninu da je jedini glas koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ima smisla za Vojvodinu glas za LDP jer je to glas za reformsku Vojvodinu, promene i demokratsku Vojvodinu.

"Vojvodino, reformska Vojvodino, demokratska Vojvodino, građanska Vojvodino, autonomna Vojvodino, hvala ti što ćeš glasati za LDP. A hoćeš, jer Nenad Čanak i njegova stranka više ne znače ništa, postali su niko i ništa, postali su Boris Tadić", rekao je Jovanović u Zrenjaninu, a prenosi u saopštenju LDP-a.

Rekao je da je Liga socijaldemokrata Vojvodine postala neka nova demokratska stranka, sa istim onim starim, dobro poznatim demokratama, koji su svi ispred svog imena stavili to novi, pa se zada zovu Novi Boris Tadić, Novi Miki Rakić, Nova Jelena Trivan.

"Liga se utopila u tu krnju demokratsku stranku i postala je ta stranka koja je sa starim Tadićem Ligu uvek gurala na političke margine, preveslavala preko svih ovih vaših reka, i Dunava, i Tise, i Begeja, i Tamiša", istakao je predsednik LDP-a.

Lider LDP-a je rekao da su za glasače demokratskih i proreformskih stranaka predstojeći izbori između Tadića i njega, jer lider Demokratske stranke Dragan Đilas u Vojvodini "ne postoji".

"Taj okrajak Demokratske stranke, sa (Bojanom) Pajtićem koji se sklanja u senku Đilasa pokazao je šta je i kakav je upravo ovde u Vojvodini, na seriji lokalnih izbora. Da ne pominjem (Mlađana) Dinkića, on nema nikakve šanse, glas za njega je siguran glas za (Aleksandra) Vučića, jer je to bačen glas, nema načina da on pređe cenzus. Jedini glas koji ima smisla za Vojvodinu je glas za LDP", naveo je Jovanović.

Naveo je da je glas za LDP glas za stranku sa jasnim stavom i snažnim osećajem za autonomiju, za stranku sa znanjem kako autonomija treba da izgleda.

"Jedini siguran glas je glas za LDP. Čanak ne postoji, jer je on Tadić, Tadić ne postoji jer on autonomiju razume samo kao priču za prikupljanje vlasti za sebe, Đilas ne postoji, a tek Dinkić", rekao je Jovanović i dodao da LDP nije, kao druge stranke, menjao svoju ideologiju i stavove "kako vetar duva i kako nam odgovara".

Sve o "slučaju Lazarević" preneti nadležnima

LDP smatra da svi koji znaju, pa i funkcioneri SNS-a i SPS-a zašto je bilo potrebno četiri godine da se pokrene postupak protiv Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića to prenesu nadležnima.

"Svi koji su umešani na bilo kakav način u slučaj "Lazarević" ili imaju saznanja zašto je bilo potrebno čak četiri godine da se pokrene postupak, dužni su da odmah pred nadležnim organima kažu sve što o tome znaju", izjavio je zamenik predsednika LDP-a Nenad Milić.

Milić je u stranačkom saopštenju istakao i da "svako ko to ne uradi postaje saučesnik sa punom krivičnom odgovornošću za svoje delo".

"Zato očekujem od funkcionera SNS-a i SPS-a da odmah kažu ko je i po čijem nalogu odlagao procesuiranje Lazarevića s obzirom na to da u medijima govore da o tome imaju saznanja", rekao je Milić.

Istakao je i da je "umesto toga njihova obaveza da pred nadležnim organima odmah kažu ime i prezime čoveka koji je tražio odlaganje procesuiranja Lazarevića".

"Ako se to ne desi biće jasno da ceo slučaj 'Lazarević' stranke na vlasti koriste za međusobno optuživanje", zaključio je Milić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.