Jovanov: Vlada Vojvodine van kontrole države

Izvor: Kurir, 20.Sep.2012, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanov: Vlada Vojvodine van kontrole države

Pokrajinska vlada je više od dve milijarde dinara podelila bez ikakve kontrole, naglasio poslanik DSS u Skupštini Vojvodine Milenko Jovanov, precizirajući da je oko 600 miliona otišlo na prskanje komaraca, isto toliko za NVO, a 670 miliona podeljeno privatnim firmama u pokrajini

NOVI SAD - Pokrajinska Vlada je van kontrole države i državnih institucija i oglušuje se o odluku Ustavnog suda Srbije, izjavio je poslanik DSS u Skupštini Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Milenko Jovanov.

Uoči sednice Skupštine Vojvodine na kojoj se između ostalog raspravlja o ostvarivanju lanjskog pokrajinskog budžeta Jovanov je rekao novinarima da je na ovoj sednici trebalo da se raspravlja o usklađivanju statuta Vojvodine i drugih ataka sa Zakonom o nadležnostima pokrajine i sa Ustavom Srbije.

"To što pokrajinska Vlada to prvorazredno pitanje nije predložila za dnevni red sednice pokrajinskog parlamenta potvrđuje stav da se ona oglušuje o odluke Ustavnog suda", naglasio je Jovanov.

U raspravi o ostvarivanju prošlogodišnjeg budžeta Vojvodine Jovanov je istakao da je pokrajinska vlada više od dve milijarde dinara podelila bez ikakve kontrole, precizirajući da je oko 600 miliona otišlo na prskanje komaraca, isto toliko za NVO, a 670 miliona podeljeno privatnim firmama u pokrajini.

U isto vreme, kako je rekao poslanik DSS, nezaposlenost je sve veća, standard građana sve lošiji a prosečna plata u Vojvodini je danas na najnižem nivou.

Povodom problema u ostvarivanju sedam odsto zagarantovog iznosa pokrajini iz republičkog budžeta Jovanog je rekao da je u protekle četiri godine vojvođanska vlada "mudro ćutala dok je Vojvodina zakidana za iznos novca iz republičkog budžeta određen Ustavom Srbije" i dodao, da oni koji su za to bili nadležni u Vojvodini do sada nisu ništa uradili da pokrajina dobije taj iznos na godišnjem nivou.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.