Još veća zarada najplaćenijih manekenki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2011, 04:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još veća zarada najplaćenijih manekenki

NJUJORK -

Deset najplaćenijih svetskih manekenki zaradile su prošle godine 112 miliona dolara, što je za trideset odsto više nego godinu dana ranije, zahvaljujući rastu prodaje luksuzne robe, piše magazin "Forbs".

Najveće povećanje zarade ostvarile su tri trenutno najpoznatije manekenke - Žizel Bundšen, Hajdi Klum i Kejt Mos.

Bundšen je zaradila 45 miliona dolara, odnosno skoro dvostruko više nego u prethodnoj godini i predstavlja "klasu za sebe", smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << marketinški stručnjak Edvard Razek, koji je sarađivao sa njom u vreme kada je ova brazilska manekenka radila za "Viktorijas sikret".

"Ona je međunarodna ikona koja može da popularizuje proizvode od šampona do haljina", rekao je Razek.

Prodaja šampona kompanije "Proktor i Gembl" povećana je u Latinskoj Americi za 40 odsto u trećem kvartalu prošle godine, od kada je Bundšen počela da ga reklamira.

Hajdi Klum uvećala je svoje bogatstvo za 20 miliona dolara u poslednjih 12 meseci i nastavila svoju transformaciju iz manekenke u poslovnu ženu predstavljanjem sopstvene modne linije i televizijske emisije za decu, a nastavila je i učešće u jednom rijaliti programu.

Kejt Mos je u ovom periodu zaradila 13,5 miliona dolara, najviše zahvaljujući sklapanju unosnog ugovora sa britanskom modnom markom "Top šop".

"Forbs" navodi da je situacija sjajna za najpoznatije manekenke, ali da su početnice u ovom poslu u problemima, jer su njihovi honorari umanjeni u odnosu na vreme pre recesije.

Na listi najplaćenijih manekenki našle su se još dve promoterke "Viktorijas sikreta" - Adrijana Lima, sa zaradom od osam miliona dolara, i Alesandra Amrozio sa zarađenih pet miliona dolara.

Kompletna "Forbsova" lista može se pogledati na njihovom internet sajtu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.