Još se ne zna uzrok smrti devojčice iz Kajtasova

Izvor: RTS, 26.Sep.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još se ne zna uzrok smrti devojčice iz Kajtasova

Obdukcioni nalaz pokazaće uzrok smrti devetogodišnje Milice Bogdan iz Kajtasova, koja je u nedelju preminula u vršačkoj opštoj bolnici. Njena braća koja su prebačena u Beograd, na dečju kliniku u Tiršovoj, u stabilnom su stanju, saznaje RTS.
Devetogodišnja Milica Bogdan i pored svih napora lekara preminula je u vršačkoj Opštoj bolnici u nedelju 23. septembra.
Ona je iz Doma zdravlja u Beloj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crkvi upućena u opštu bolnicu u Vršcu zbog povišene temperature i povraćanja. Odmah po prijemu urađena je laboratorijska dijagnostika i sprovedeno lečenje.
I pored svih mera, "dolazi do rapidnog pogoršanja opšteg stanja i smrtnog ishoda", stoji u saopštenju vršačke bolnice.
Nedugo posle njene smrti, sa istim simptomima u vršačku bolnicu upućena su i njena dva brata, uzrasta 14 i 6 godina, koji su odmah prevezeni na dečju kliniku u Tiršovoj i u stabilnom su stanju.
Porodica Bogdan osim Milice, koja je bila jedina ćerka, ima još šest dečaka. Lošijeg su materijalnog stanja i korisnici su socijalne pomoći.
U centru za socijalni rad Bele Crkve su rekli da su porodicu Bogdan obilazili redovno, da su roditelji iako lošijeg materijalnog stanja, dobro brinuli o deci, koja su bila socijalizovana i omiljena u društvu. Slično su nam rekle i komšije u Kajtasovu.
"Deca su normalna, nisu agresivna i da su gladna i sita nisu tražili od nikog ništa. Nisu se tukli, nisu imali problema, ni roditelji ni deca a šta je i zbog čega se ovo desdilo Bog će ga znati", kaže komšinica iz sela.
"Ona je dete bila, neko kaže da je bolesna, da se otrovala, nije tačno, ovo dete je bilo zdravo, ovde se stalno vozali pored mene, mala Milica, bila je zdrava, odjednom- ovo je sve malo čudno", kaže druga komšinica.
Kako nezvanično saznajemo, postoji sumnja da je mogući uzrok smrti trovanje, pa je zato osnovno javno tužilaštvo u Vršcu naložilo da se obavi toksikološka obdukcija, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti Milice Bogdan.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TRAGEDIJA KOD BELE CRKVE Komšinica porodice Bogdan: Milica je do juče vozila bicikl, a sada je više nema

Izvor: Blic, 27.Sep.2018, 06:51

Milica Bogdan (9) iz sela Kajtasovo kod Bele Crkve, preminula je u nedelju, 23. septembra u vršačkoj bolnici, dok su njena dva brata, sa simptomima sličnim trovanju, prebačena u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj i nalaze se van životne opasnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.