Još nije povučena poternica protiv Marije Milošević

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2021, 21:44

Još nije povučena poternica protiv Marije Milošević

Krivični postupak protiv Marije Milošević, ćerke nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića zastareo je 1. aprila, mada sud još nije doneo formalnu odluku o tome i nije obustavio postupak.

Marija Milošević je optužena jer je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u dvorištu vile ''Mir'', iz koje je izveden, a na teret su joj se stavljala krivična dela nedozvoljenog posedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jovanović.

U tužilaštvu za Tanjug kažu da je po proteku 20 godina od ovog događaja po zakonu nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja za oba dela.

U sudu za Tanjug kažu da još nije doneta formalna odluka o zastari, odnosno obustavi postupka.

Kada bude, Miloševićevoj će biti ukinut pritvor i biće povučena poternica koja je za njom i dalje na snazi.

Miloševićeva je uzela crnogorsko državljanstvo i godinama živi na Cetinju.

U ovom postupku ranije joj se sudilo u odsustvu.

Po ukidanju presude kojom je bila proglašena krivom kada je naloženo ponavljanje suđenja, odlučeno je da se sačeka da postane dostupna sudu, što se nije dogodilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zbog pucanja na Čedomira Jovanovića - Marija Milošević još ne može u Srbiju

Izvor: B92, 05.Apr.2021

Krivični postupak protiv Marije Milošević, ćerke nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića zastareo je 1. aprila...Mada sud još nije doneo formalnu odluku o tome i nije obustavio postupak...Marija Milošević je optužena jer je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u dvorištu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.