Još jedno uvakufljenje u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 09.Jun.2020, 13:52

Još jedno uvakufljenje u Novom Pazaru

U utorak, 09.06.2020. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji delegacije Islamske zajednice i vakifa obišao je parcelu u naselju Mur, koju je Smako Tutić sa svojom porodicom odlučio da uvakufi za potrebe izgradnje džamije i pratećih sadržaja u ovom naselju. Delegaciju Mešihata i vakifa su na vakufskoj parceli, površine 6 ari (600 m2) dočekali mještani ovoga naselja, koji nisu skrivali svoje oduševljenje zbog radosne vijesti o >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << uvakufljenju i izrazili odlučnost i spremnost da se što prije otpočnu pripremni radovi za izgradnju džamije, kojom će ukrasiti svoje naselje i grad Novi Pazar, te dobiti priliku da u njoj svoja srca napajaju sa čistog vrela islama. U svom obraćanju muftija Dudić je naglasio da je ovim uvakufljenjem Islamska zajednica postala bogatija, a Novopazarski medžlis dobio priliku za izgradnju još jedne, 66. džamije na svom području, zahvalivši vakifima na pokazanoj svijesti da svoj imetak ulože na najbolji način, pomažući podizanje Allahove kuće na Zemlji. Nakon toga proučena je dova. Molimo Allaha dž.š. da vakifa Smaka Tutića i njegovu porodicu obilato nagradi iz riznica Svoje milosti, ukabuli njihovo dobro djelo, te da nagradi sve one koji su doprinijeli da se ovo uvakufljenje realizira, kao i da pomogne da sa ove vakufske parcele što prije zasija svjetlo Allahove kuće. (Mesihat) The post Još jedno uvakufljenje u Novom Pazaru appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akademik Zukorlić u Muru – Bićemo pravedna vlast za sve građane

Izvor: SandzakPress.net, 10.Jun.2020, 11:53

Novi Pazar 09.06.2020. – Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić nastavio je sa predizbornim aktivnostima posjetom naselju Mur, gdje ga je, uprkos jakoj kiši dočekao veliki broj ljudi. Uvodnu riječ na skupu imao je predsjednik političkog savjeta SPP-a dr. Admir Muratović....

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.