Još dva aviona G4 vraćena Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2010, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dva aviona G4 vraćena Srbiji

BEOGRAD -

Dva aviona Galeb G4 sletela su danas na aerodrom u Batajnici kraj Beograda, na osnovu sporazuma o razmeni sredstava i dokumentacije postignutog između dve vlade, prema kojem Srbija od Crne Gore treba da preuzme ukupno šest takvih aviona.

Dva aviona preletela su na batajnički aerodrom pre dva dana, a preostala dva stići će narednih dana, objavljeno je na internet stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Sporazum su 14. aprila na batajničkom aerodromu potpisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministri odbrane dve države Dragan Šutanovac i Boro Vučinić.

Prema Sporazumu o razmeni sredstava i dokumentacije, Vojska Srbije dobija šest aviona "Galeb G4" koji su, nakon razdruživanja dve države ostali u Crnoj Gori, a tamošsnje oružane snage nemaju potrebu za njihovim korišćnjem.

Pored tih aviona, Srbija dobija i rezervne delove i opremu za letelice koje nisu u upotrebi u Vojsci Crne Gore.

Crnogorska strana, prema sporazumu, dobija akcije koje je Srbija imala u preduzeću "Novi prvoborac" iz Herceg Novog, uređaj za noćni start koji je potreban Vazduhoplovnoj bazi crnogorske vojske i određenu personalnu dokumentaciju koja je u posedu Ministarstva odbrane Srbije.

Avioni koje srpski piloti ovih dana preuzimaju na podgoričkom aerodromu biće remontovani i korišćeni za borbenu obuku, a deo su plana dalje modernizacije srpskog vazduhoplovstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.