Još dugo nećemo izgubiti izbore

Izvor: B92, 24.Apr.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Još dugo nećemo izgubiti izbore"

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da SNS još dugo neće izgubiti na izborima.

"Mi smo, kao politička partija, nešto desno od centra. Uzgred rečeno, dosad nismo izgubili izbore. Doći će verovatno i taj dan, ali neće biti skoro, ali je bitno ono što radimo za građane", rekao je Vučić, koji je u Krajovi učestvovao na trilateralnom sastanku predsednika vlada Rumunije, Bugarske i Srbije, na poziv predsednika Vlade Rumunije Viktora Ponte.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su izbori u Srbiji bili pre godinu dana i da je tad SNS, stranka koju vodi, osvojila oko 50 odsto glasova.

"I kad budemo imali sledeće izbore, ne brinite za rezultat", rekao je Vučić i dodao da je, bez obzira na to da li dobija ili gubi izbore, a prirodno je i jedno i drugo, važno da "pobeđuju zemlje".

Verovatno ću izgubiti izbore

U decembru 2014. godine Aleksandar Vučić je izjavio da će najverovantije izgubiti sledeće izbore, kao što se desilo i drugima koji su sprovodili teške reforme.

"Nisam uzeo ovaj mandat da čekam sledeće izbore i pobedim svoje političke protivnike. Znam šta će se desiti na sledećim izborima. Najverovatnije ću izgubiti sledeće izbore kao i mnogi drugi koji su pokušali reforme", rekao je Vučić u intervjuu CNN-u.

Vučić je rekao i da Srbija, Rumunija i Bugarska zajedničkim radom mogu da ostvare mnogo pobeda i dobrih projekata za svoje građane i da odnosi tri zemlje nikad u istoriji nisu bili bolji.

"Nikada u savremenoj istoriji nisu bili bliži i bolji odnosi Srbije i Rumunije i teško da smo nekad imali bliže i bolje odnose između Srbije i Bugarske", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerima Rumunije i Bugarske, Viktorom Pontom i Bojkom Borisovom.

Prema njegovim rečima, upravo Krajovska grupa, čije je formiranje najavljeno danas, dovoljan je dokaz dobrih odnosa.

Vučić je rekao da ima dobru saradnju s premijerima Bugarske i Rumunije i da, što se Srbije tiče, neće biti nikakvih problema u budućem zajedničkom delovanju.

"Što se Srbije tiče, nema problema ni za potpisivanje sporazuma ni za buduće delovanje", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je prijateljstvo tri zemlje most za još bliže odnose svih građana i njihov bolji život i na teritoriji Rumunije i na teritoriji Srbije i na teritoriji Bugarske.

"U potpunosti smo otvoreni za svaku vrstu primedbe, za svaku vrstu reakcije, ali i za svaku vrstu zajedničkog sagledavanja eventualnih razlika", rekao je Vučić.

Srpski premijer je, navodeći da je stranka Borisova desno od centra, a rumunskog premijera levo od centra, rekao da ga ne zanima nikakav ideološki sukob i da je najvažnije ono što državnici rade za njhove građane.

Vučić je, odgovarajući na pitanja o položaju manjina u Srbiji, rekao da Srbija ima veoma korektan odnos i da se u toj oblasti rukovodi evropskim normama i standardima, ali da je uvek moguće bolje.

"Mislim da imamo dobar odnos kao vlada prema bugarskoj i rumunskoj manjini u Srbiji, ali sam siguran da uvek možemo da napravimo da to bude još bolje", rekao je Vučić i izrazio uverenje da ćemo u tom smislu imati podršku rumunskih i bugarskih prijatelja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.