Još 61 osoba zaražena u BiH, dvoje preminulo

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 19:14

Još 61 osoba zaražena u BiH, dvoje preminulo

Ministarstvo civilnih poslova BiH saopštilo je da je danas u BiH zabeležen 61 novi slučaj zaraze koronavirusom.

Time je broj obolelih od početka pandemije povećan na 2.893.

Danas su od posledica koronavirusa u BiH preminule dve osobe, tako da je broj žrtava porastao na 163.

Od bolesti se oporavilo ukupno 2.119 osoba.

Od početka pandemije u BiH je testirana ukupno 75.171 osoba, od čega je na koronavirus bilo pozitivno 1.607 osoba u RS, 1.266 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Federaciji BiH i 20 u Brčko distriktu.

U RS je preminulo 118 osoba, u Federaciji BiH 41, a u distriktu Brčko četiri. Poslednjih dana ponovo je porastao broj obolelih od koronavirusa. Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH danas je doneo novu naredbu i preporuke koje će se primenjivati od nedelje 14. juna.

Naredbom su opšinski i gradski inspektori zaduženi da pojačaju inspekcijski nadzor radi kontrole sprovođenja mera i sprečavanja širenja kovida 19. Kantonalnim štabovima ministarstava zdravlja data je mogućnost uvođenja i restriktivnijih mera ako procene da to zahteva epidemiološka situacija.

Naredbom je naglašeno obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ako nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba.

Federalno ministarstvo zdravstva je danas dalo saglasnost Tuzlanskom kantonu i Kantonu Sarajevo za proglašenje epidemije zbog naglog povećanja broja zaraženih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.