Joksimović: Planiranje ključno za infrastrukturne projekte

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Planiranje ključno za infrastrukturne projekte

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da su pravovremeno planiranje i priprema ključni za realizaciju najvažnijih infrastrukturnih projekata, a da formiranje Nacionalnog odbora za investicije predstavlja jedan od koraka koje je vlada učinila u tom pravcu.

Joksimović je na sastanku Nacionalnog odbora za investicije, kojem je prisustvovao evropski komesar sa susedsku politiku Johanes Han, rekla da to telo radi na ostvarivanju dogovora postignutih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prošle godine u Berlinu, kad je razgovarano o tome da sve zemlje Zapadnog Balkana rade zajedno na razvoju infrastrukturnih projekata, posebno u oblasti saobraćajnih i energetskih mreža.

Ona je naglasila da su u toku procesi koji treba da dovedu do toga da ceo region Zapadnog Balkana bude blliži članstvu u Evropskoj uniji.

"Taj proces je konkretizovan brojnim sastancima u Beogradu, Prištini i Briselu i jedna dobra ideja nije ostala na nivou ideje već se čine konkretni koraci, a postoji i podrška iz EU", rekla je Joksimović.

Navela je i da je potreban dogovor oko planiranja i realizacije strateški vaznih infrastrukturnih projekata za Srbiju, ali i dogovor u oblasti razvoja regionalne infrastrukure i evropske transportne mreže.

Kako je objasnila, važno je da cela vlada i resorni ministri postignu konsenzus o najvažnijim projektima, ali I da imaju političku podršku.

"Ova vlada ima sreću da ima premijera koji je lično zainteresovan za investicije i praćenje njihove realizaicije", rekla je Joksimović.

Nacionalni odbor, inače, ima zadatak da usmerava i priprema sprovođenje investicionih projekata iz oblasti infrastrukture, planira investicije i obezbeđuje usklađenost izvora finansiranja.

Članovi su ministri zaduženi za poslove rudarstva i energetike, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, poljrivrede, privrede i državne uprave, a kopredsedavaju ministri zaduženi za evroske integracije i finansije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.