Jesu li kraljevačke službe spremne za sneg

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesu li kraljevačke službe spremne za sneg

Sneg koji pada širom zemlje još se ne zadržava na kolovozima. Ipak, putari moraju da budu pripravni. Naša ekipa proveravala je jesu li kraljevačke službe spremne.
U Kraljevu od jutros pada sneg. Krovovi su se zabeleli, ali su kolovozi za sada samo mokri. Da putevi na teritoriji grada Kraljeva i tokom zime ostanu čisti, zadužena su dva preduzećai iižz oba poruluju da su spremni.
 
Putevi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kraljevo održavaju gradske saobraćajnice i opštinske puteve. Mehanizacija je, kažu, spremna, a soli i kalcijum hlorida imaju dovoljno.
„Nemamo snega na kolovozu, nemamo poledice, jedino za sada imamo snega na opštinskom putu Studenica-Rudno-Bzovik gde imamo negde na Rudnu i u Bzoviku negde oko 15 centimetara snega ali tamo su naše dežurne ekipe od noćas, praktično sneg je očišćen”, kaže Mirko Vuković, direktor JP Putevi Kraljevo.
U višim predelima je i mehanizacija novopazarskog putarskog preduzeća koje čisti državne puteve na teritoriji Grada. U zimu, kažu, ulaze sa dovoljno soli i agregata.
„Na putu drugoga reda 2A 209 Kraljevo - Goč snega ima na kolovozu tako da je obavezna zimska oprema i mole se vozači samo da poštuju signalizaciju koja je predviđena u zimskim uslovima”, navodi Prvoslav Pajević, Novi Pazar - put d.o.o.
I na putu od Jošaničke Banje do Kopaonika, koji čisti „Novi Pazar put”, ima ugaženog snega do 5 centimetara, a zimska oprema je obavezna.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.