Ješić: Rezultati sve gori, sedam puta više aflatoksina!

Izvor: S media, 25.Feb.2013, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić: Rezultati sve gori, sedam puta više aflatoksina!

Rezultati najnovijih analiza mleka koje je uradila Vlada Vojvodine pokazale su čak sedam puta veći nivo aflatoksina u mleku nego prve analize koje smo uradili, rekao je juče za „24 sata“ Goran Ješić, potpredsednik Vlade Vojvodine i sekretar za poljoprivredu.

"Mleko nije ispravno i bilo bi licemerno da ja koji ne dam svojoj deci da ga piju, to prećutim. Guranjem pod tepih može se desiti da se situacija zakomplikuje a cela industrija doživi krah", kaže Ješić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
On dodaje da će najnoviji rezultati, “gori od prošlih”, biti zvanično objavljeni za tri do četiri dana, kada ih potvrdi akreditovana laboratorija.

Dodao je i da nijedna akreditovana laboratorija u Srbiji nije htela da uradi superviziju rezultata, pa su uzorci poslati u Nemačku.

"Poslali smo mleko na analizu u dve akreditovane nemačke labaratorije, a prvi rezultati su pokazali da je procenat aflatoksina i do sedam puta veći nego što je bilo u prvim rezultatima", naglašava Ješić.

On je “zamenom teza” nazvao optužbe da je izazvao haos sa mlekom radi pridobijanja političkih poena i da se iza objavljivanje informacija o aflatoksinu krije namera lobija da uvezu GMO .

- Optužuje se onaj ko je ukazao na problem, a ništa se ne radi na rešavanju uzroka problema. Ne bi se ovolika prašina digla da je ministar Knežević kada je dobio rezultate rekao „idemo da rešavamo probleme“, umesto da ih gura pod tepih – izjavio je Ješić.

Knežević je nešto ranije izjavio da je mleko u Srbiji potpuno bezbedno za korišćenje.

(24 sata.rs)

FOTO: Beta/ Marko Rupena

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ješić: Rezultati analliza mleka sve gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2013

NOVI SAD -..Rezultati najnovijih analiza mleka koje je uradila Vlada Vojvodine pokazale su čak sedam puta veći nivo aflatoksina u mleku nego prve analize koje smo uradili, rekao je za "24 sata" potpredsednik Vlade Vojvodine i sekretar za poljoprivredu Goran Ješić...On je dodao da će najnoviji rezultati,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.