Ješić: Istraga protiv mene je politički motivisana

Izvor: Press, 10.Okt.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić: Istraga protiv mene je politički motivisana

Ješić je, na konferenciji za novinare održanoj u Vladi Vojvodine, rekao da je krivičnu prijavu protiv njega podneo bivši ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević. 

Prema Ješićevim rečima, policija je još u julu zaključila taj slučaj i predala izveštaj Tužilaštvu.

Tužilaštvo je, prema Ješićevim rečima, pre 20 dana ponovo "insistiralo ne njegovom saslušanju."

Ješić je krajem februara upozorio je da je situacija, povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prisustva aflatoksina u mleku, alarmantna pozivajući se na rezultate istraživanja koje je dobio.

"Sve što sam radio, delio sam sa javnošću i to je moja zakonska obaveza", rekao je Ješić i naveo da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, po zakonu, ima pravo da objavi podatke i izvrši kontrolu svake namirnice, kao što to rade razna udruženja potrošača.

Ješić, koji je i funkcioner DS u Vojvodini, izjavio je da su prijava i istraga politički motivisani, u nameri vlasti da, kako je rekao, kriminalizuju pokrajinsku vladu i dodao da se i danas rade te provere u sklopu određenih programa za unapređenje kvaliteta mleka, o čemu je obavešteno i Ministarstvo poljoprivrede. 

Ješić je rekao da je sve rezultate analiza prvo dostavljao Ministarstvu poljoprivrede i ministru Kneževiću, koje je reagovalo tako što je doneta odluka da se promeni pravilnik i da se podigne granica dozvoljenog aflatoksina, pa do toga da se do danas negira njegovo prisustvo u mleku.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.