Jermenija optužuje Rusiju: Platili smo

Izvor: B92, 24.Nov.2023, 18:08

Jermenija optužuje Rusiju: Platili smo

Premijer Jermenije Nikol Pašinijan izjavio je da Rusija nije dostavila oružje koje je Jerevan platio i da su pregovori u toku.

Ovo prenosi Rojters, pozivajući se na rusku agenciju TASS.

"Pregovori za rešavanje ovog problema su u toku", rekao je premijer i dodao je jedna od mogućih opcija da se, u slučaju da oružje ne bude isporučeno, taj novac smatra delom otplate jermenskog duga Rusiji.

Pašinijan nije komentarisao količinu novca, niti tip oružja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je Jermenija kupila.

On je poslednjih meseci iritirao Moskvu, dovodeći u pitanje rusko-jermensko savezništvo, nastojeći da uspostavi čvršće saveze sa Zapadom i kupujući oružje od drugih snabdevača, kao što su Francuska i Indija.

Odnosi Jermenije i Rusije zahladneli su od jermensko-azerbejdžanskog sukoba oko pogranične teritorije Nagorno-Karabah, koji je naterao 100.000 etničkih Jermena da napuste regiju.

Jerevan je optužio Moskvu da ruske mirovne snage nisu pružile zaštitu Jermenima, dok Moskva tvrdi da je Jermenija isključivi krivac za gubitak te teritorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.