Jermenija: Pašinjan nije izabran za premijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2018, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jermenija: Pašinjan nije izabran za premijera

Jermenski lider opozicije Nikol Pašinjan nije uspeo danas da obezbedi većinu glasova u parlamentu, kako bi postao premijer.

Za njega je glasalo 45 poslanika, osam manje od neophodnog broja u parlamentu koji ima 105 poslanika.

Nakon što je vladajuća Republikanska stranka odlučila da neće glasati za njega, Pašinjan, koji je bio i jedini kandidat za mesto premijera, pozvao je poslanike da pređu "stranačku liniju" i podrže njegovu kandidaturu, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

AP prenosi da je između 30.000 i 40.000 pristalica opozicije provelo dan ispred zgrade parlamenta, ne skrivajući podršku Pašanjanu. Neke od njih je ishod glasanja razgnevio.

Jermenski ustav nalaže da se parlament opet sastane sledeće nedelje, kako bi ponovo glasao o premijeru.

Pre glasanja, poslanici su na sednici, koja je trajala devet sati,

dobro "preslišali" Pašanjana.

Oni iz Republikanske stranke su ga optuživali da zloupotrebljava mlade, kao i da nema program koji može da ponudi zemlji.

Jermeniju potresa politička kriza od 13. aprila kada su opozicione stranke organizovale proteste, zbog kojih je premijer i prethodno predsednik te zemlje Serž Sargsjan podneo ostavku 23. aprila.

Pašinjan je prethodno izjavio da će uslediti "politički cunami" ukoliko vladajuća stranka odbije da podrži njegovu kandidaturu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NIJE DOBIO VEĆINU Pašinjan nije izabran za premijera Jermenije

Izvor: Blic, 01.Maj.2018

Jermenski lider opozicije Nikol Pašinjan nije uspeo danas da obezbedi većinu glasova u parlamentu, kako bi postao premijer.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.