Jerkov dala izjavu tužiocu protiv Šešelja

Izvor: Mondo, 06.Maj.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov dala izjavu tužiocu protiv Šešelja

Narodna poslanica Aleksandra Jerkov (DS) dala je danas izjavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u krivičnom postupku protiv lidera Srpske radikalne stranke i poslanika Vojislava Šešelja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Izjava je data zbog otvorenih pretnji koje joj je uputio u više navrata preko društvenih mreža i medija.

"Informisala sam tužilaštvo o tome da sam zbog otvorenih i nekoliko puta ponovljenih pretnji Vojislava Šešelja da će mi počupati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svu kosu sa glave i glavu uvaljati u katran i perje, kao i zbog uvreda i laži koje je izrekao o mojoj porodici, zabrinuta i za svoju bezbednost i za bezbednost članova moje porodice", navela je Jerkov u pisanoj izjavi za medije.

Odvratno ponašanje Vojislava Šešelja

Ona je prenela da je tužilaštvu rekla kako smatra da su pretnje Šešelja usledile kao reakcija na njenu tvrdnju da uživa zaštitu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, i da mu je zbog toga dozvoljeno da suprotno zakonu i dalje bude poslanik (jer je osuđeni ratni zločinac) i javno govori da jedva čeka da ponovi zločine zbog kojih je pravosnažno osuđen na 10-godišnju kaznu zatvora, preti "razbijanjem njuške", zastrašuje i maltretira građane Srbije drugih nacionalnosti i širi nacionalnu i drugu mržnju.

Šešelj u Hrtkovcima: Opet na čelu SRS, negira zločin

Tužilaštvu je predočila i da, kako navodi, ove pretnje nisu izolovan slučaj i da je već godinu dana meta napada Šešelja i njegovih stranačkih kolega u Narodnoj skupštini Srbije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Jerkova dala izjavu tužiocu protiv Šešelja

Izvor: RTS, 06.Maj.2019

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov dala je izjavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u krivičnom postupku protiv lidera Srpske radikalne stranke i poslanika Vojislava Šešelja zbog, kako je saopštila, otvorenih pretnji koje joj je uputio u više navrata preko društvenih mreža...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.