Jeremiću sve manja konkurencija, Pusićeva odustala

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremiću sve manja konkurencija, Pusićeva odustala

Zagreb -- Bivša ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić odustala je od kanidature za generalnog sekretara UN, saopštio je HNS.

“Nakon prvog kruga glasanja u Savetu bezbednosti UN postalo je jasno da će izbor novog generalnog sekretara ići u smeru kandidata iz same organizacije – osobe koja radi ili je radila u UN“, navela je Pusićeva.

Kako je navela, smatra da su nakon prvog kruga tajnog glasanja njene šanse za tu funkciju nerealne.

“Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog razloga povlačim svoju kandidaturu za mesto generalne sekretarke UN i neću učestvovati u daljim aktivnostima vezanim za ovaj izbor“, navela je ona.

Ona se zahvalila Vladi Zorana Milanovića koja ju je predložila i kolegama iz Hrvatske narodne stranke.

Da podsetimo, bivši portugalski premijer Antonio Gutereš vodi posle prvog, tajnog glasanja za kandidate za novog generalnog sekretara UN.

Na drugom mestu je bivši slovenački predsednik Danilo Tirk, javila je agencija Asošiejted pres pozivajući se na diplomatske izvore.

Na trećem mestu su troje kandidata - Irina Bokova (Bugarska), Vuk Jeremić (Srbija) i Srđan Kerim (Makedonija).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesna Pusić odustala od kandidature za generalnog sekretara UN

Izvor: Blic, 04.Avg.2016

Vesna Pusić, bivša šefica diplomatije Hrvatske odustala je od kandidature na generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, prenose hrvatski mediji...U Savetu bezbednosti UN sutra bi trebalo da bude održan drugi krug glasanja o kandidatima za novog generalnog sekretara UN među kojima je i kandidat Srbije...

Nastavak na Blic...

Pusić odustala od kandidature za generalnog sekretara UN

Izvor: Radio 021, 04.Avg.2016

Bivša ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić odustala je od kanidature za generalnog sekretara UN, saopštio je HNS..."Nakon prvog kruga glasanja u Savetu bezbednosti UN postalo je jasno da će izbor novog generalnog sekretara ići u smeru kandidata iz same organizacije – osobe koja radi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.