Jeremić više od dva sata bio u SBPOK

Izvor: Mondo, 10.Dec.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić više od dva sata bio u SBPOK

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i bivši šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić danas se oko 10 časova odazvao policijskom pozivu i došao u SBPOK, zbog davanja izjave u svojstvu građanina.

On je, posle razgovora u SBPOK, koji je trajao dva sata i 20 minuta, rekao da je saslušanje efektivno trajalo 15 minuta, dok je ostatak vemena potrošen na usklađivanje izjave koju je dao.

Jeremić je nakon davanja izjave rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << njegovo saslušanje u vezi ubistva gardista u Topčideru "predstavlja vrstu pritiska, budući da razmišlja o ponovnom uključivanju u politiku".

"Nisam bio u prilici da značajnije doprinesem istrazi", objasnio je Jeremić i dodao da je ogromnog značaja za porodice stradalih gardista, ali i Vojsku Srbije, da se ta tragedija rasvetli do kraja.

Jeremiću je u petak pisanim pozivom naloženo da, odmah po njegovom prijemu, dođe u proistorije SBPOK, "radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku zbog krivčnog dela".

Hapšenje Vuka? Policija (ni)je pokušala privođenje

"Dobrodošlica u Srbiju, policija dolazi u stan da me privede, interesantno", napisao je Jeremić na svom Twitter nalogu, povodom policijskog poziva.

Beogradski tabloid Informer prethodno je objavio tekst u kojem tvrdi da je Jeremić "krio" da su gardiste u Topčideru "ubili NATO lovci na haške glave".

Jeremić je u petak uveče novinarima izjavio da je za žaljenje činjenica da se tragedija, poput smrti gardista, zloupotrebljava u političke svrhe.

Stefanović: Nema pritiska na Vuka Jeremića

Ne verujem da mogu značajno da doprinesem istrazi, rekao je Jeremić, posle debate CIRSD u Mikseru, i upozorio da se radi o pokušaju zastrašivanja, i to na dan njegovog povratka u

zemlju.

Nisam od onih koje je tako lako uplašiti. Ostajem ovde i nastaviću da se angažujem u političkom životu Srbije, najavio je Jeremić.

Vulin: Jeremić od svega pravi cirkus

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vuk Jeremić od svega "pravi cirkus", kao i da je sve što je do sada radio bilo u svrhu lične promocije.

"Jeremić bi trebalo da pokaže više pijeteta prema porodicama gardista. Nije suštinsko pitanje zašto se sada ovo dešava, već je pitanje zašto se do sada ovo nije dešavalo. Zašto je ovoliko godina bilo potrebno da se neko ozbiljno zainteresuje da se sazna šta se desilo sa dvojicom mladih ljudi u prostorijama gde su morali da budu zaštićeni i čuvani", rekao je Vulin novinarima na Beogradskom sajmu.

On je kazao da je zanimljivo da je prvo što je Jeremić rekao da je u pitanju politika i upitao ga koja je to politika bila kada se svih ovih godina o tome nije govorilo.

Prema njegovim rečima, prvi put postoji politička volja da se sazna šta se desilo sa gardistima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.