Jeremić: OHR je relikt prošlosti

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2011, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: OHR je relikt prošlosti

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da politika prema Bosni i Hercegovini (BiH) ostaje jasna i nepromenjena i precizirao da Srbija podržava ono što se dogovore tri naroda i dva entiteta u BiH, ukazujući da bi odluke u toj zemlji trebalo da donose demokratski izabrane vlasti, a ne "gubernator u liku OHR".

"Kancelarija OHR je relikt prošlih vremena", ocenio je Jeremić na konferenciji "Srbija i Republika Srpska (RS) u svetlu novih regionalnih i globalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odnosa", govoreći o Kancelariji Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

"Mislim da je došlo vreme odluke kada se moramo opredeliti da li imamo demokratsku državu po sredi, jer ako je tako onda takvu državu mogu voditi jedino demokratske vlasti", rekao je Jeremić.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Željka Cvijanović ocenila je da se proces evropskih integracija zloupotrebljava za dodatnu centralizaciju BiH.

"Postojanje OHR je u suprotnosti sa evropskim putem BiH i on je trajno onesposobio BiH kao državu", ukazala je ona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.